En extremt tidig skidsäsong är igång och för teamet innebar det en pallplats direkt, när Joakim Lindberg representerade vid ”La Diagonela” i Skidome i Göteborg!

Skidome som är landets andra skidtunnel arrangerade i helgen ett lite udda, men väl så spännande tävlingsupplägg som officiellt fick starta skidsäsongen. Först tävlades det i ”30 minuter all out” med mål att komma så långt som möjligt på 30 minuter. Tävlingsfältet var uppdelat i tre heat om 15-20 åkare, där samtliga heat slogs om totalt 6st finalplatser i en sprintfinal över 2 km.

Jocke fick gott starta i det seedade ledet med ruggigt bra motstånd. Jocke som inte stått på varken rullskidor, stakmaskin eller snö på hela sommaren halkade snabbt efter i starten, men kom också snabbt in i andra andningen. Placering efter placering togs och han var efter en stund uppe i en fyrmannagrupp som fick lucka. Lite strul i gruppen och med bra flås lyckades Jocke hänga med tätåkaren och åkte in som tvåa in till finalen!

30 minuter all out, skulle jag som coach säga kanske är en av Jockes mer optimala grenar oavsett konditionsgren, men nu var det dags för final över 2km på en teknisk bana och på skidor, utan skidkänning sedan februari. Finalplats var väl att fira.

Det blev som förväntat hårt tempo, men Jocke kom med bra och kunde placera sig bra under loppet, tappade lite lucka till de två främsta åkarna, men kunde spurta med övertag om tredjeplatsen och knep just den sista pallplatsen!

Går knappt att få en bättre start för både Jocke och teamet!

 

Teamet är riktigt nöjda med förra årets satsning och kommer fortsätta köra hårt med en seriösare skidsäsong och till den här säsongen växlar vi dessutom upp en hel del! Mer om det kommer strax!

Nästa händelse sker redan nästa vecka när Jocke och även Isak Forsberg och Emil Svensson gör en fortsatt extremt tidig skidpremiär! Denna gången i Orsa Grönklitt, vid det 30km långa Grönklittspremiären!

Likt Jocke, har killarna enhandsräknade pass på rullskidor och stakmaskin från hösten i bagaget, men de är taggade till tusen!