Teamets första gemensamma skidläger är avklarat och totalt skrapade vi ihop 28 timmars träning och ett spännande samarbete med ett av världens bästa långloppsteam inom längdskidor, Lager 157 Ski Team! Det blev ett tvådelat läger geografiskt, där vi började med fyra dagar i ett kuperat Idre och bytte därefter till ett plattare Orsa de sista tre och en halv dagarna!

Emil Svensson och Isak Forsberg ledde kommandot på lägret, som var med alla dagarna tillsammans med den lovande förstaårssenioren Anton Wöhrer från Bengtsfors som än en gång blev specialinbjuden till ett av våra läger. Anton tog volymrekord med sina 24h redan under vårt Marbellalägret, ett rekord som nu blev 27,5h under skidlägret. Utan att klaga en enda gång! Det kommer bli en grym kanotist en dag!

I Idre hade vi även med oss vår VDn för vår huvudsponsor Bohus Bergsprängning, som fick känna på grabbarnas fart i skidspåren. Med sig följde jobbpartnern Niclas med, som båda ska följa med oss och köra La Diagonela senare i januari!

Väl i Orsa anslöt även Nils Toresson, Joakim Lindberg och coach Danny Hallmén. Där sammanslöt vi även med Lager 157 Ski Team som höll i två föreläsningar och coachade oss under tre pass. Ett spännande samarbete som RF kunnat möjliggöra tillsammans med maratonlandslaget, med huvudsyftet att utöka vår tränarkompetens.

Förutom praktisk coaching, tekniknötning och sparring ute i spåren, bjöds det på två spännande föreläsningar om skidmaterial/valla och långloppsträning.

Vi tar med oss ett gäng godbitar och hoppas det kommer ge frukt både i skidspåren och på vattnet framåt!

Nu väntar en sista hård träningsvecka innan lite julledighet och återhämtning v.52. Det bjuds på en riktigt tuff vecka med fokus på central kapacitet och styrka. En ny modell som vi testat i år är att periodisera mer mellan volymen av högintensiv träning. Något som hittills fungerat väldigt bra!