Paddelläger i Marbella

1-9/4

Häng med på vårens häftigaste paddelläger i underbara Marbella  hos Surfjak Aqwasport och bli coachad av några av Sveriges bästa paddelcoacher från Team Bohus Bergsprängning!

Vi spenderar 7 dagar, fulla av paddling i kristallklara Medelhavet vid Marbella, där vi bor bara ett par hundra meter från beachen. Med fokus på både teknik och träning, blir du coachad av några av Sveriges bästa coacher och får en perfekt start på paddel, surfski- eller multisportsäsongen!

När?
Lägret pågår mellan 1 april till 9 april, där det finns ett öppet fönster för att anlända 1-2/4 och avresa 8-9/4.

Utrustning?
Vi paddlar alla i stabila och tåliga, men kvicka Nelo 510 surfskis. Stabilitetsmässigt passar de alla paddlare, även nybörjare, vilket gör dem perfekta för teknikträning och att starta säsongen i. Samtidigt som de ger god stabilitet så är de tillräckligt kvicka för att få upp pulsen ute på havet och samtidigt känna sig trygg. Sittställningen är anpassad för att få till ett bra ben- och helkroppsarbete, vilket gjorde att de var perfekta för Kanotlandslaget som använde dem under deras höstläger 2017. Vi har även tillgång till två Surfski-2:or, perfekta för samträning inför multisportäventyr eller för att följa någon av våra coachers teknik.

Paddelvatten?
Vi utgår från hamnen i Marbella och paddlar olika riktningar och sträckor ut i medelhavet utifrån passens syften. När vi tränar teknik använder vi hamnens skyddade vatten och när vi tränar med puls drar vi ut i havet. Av erfarenhet bjuder Marbella på varierande väder med både blåst som passar vågsurfande och lugnt väder som passar pulshöjande- och teknikpaddling. Vi paddlar alltså i medelhavets klarblå vatten!

Träning?
Vi kommer att blanda rena teknikpass utifrån Effektiv Paddelteknik, med träning i våghängning och mer renodlade tröskel-, distans- och snabbhetspass på vattnet. Om det bjuds på vågor, så passar vi på att testa downwind med Jacob Holst som lär oss fånga vågor. Varje dag erbjuds två paddelpass och utöver det håller vi även i löp- och styrkepass på beachen om så önskas. Utöver paddling erbjuder Marbella närliggande berg perfekta för bergslöpning eller MTB, super för er som satsar på Åre Extreme Challenge eller Nordic Islands Adventure Race! Vi har god kontakt med MTB-uthyrare och transportlösningar för löpning. Vi löser det!

Coacher?
Under lägret coachas du av tre av Sveriges vassaste coacher:

Joakim Lindberg – Sveriges bästa maratonkanotist! Segrare av Dalslands Kanotmaraton+ två år i rad, EM-5:a i K2, Världscup 6:a, Svensk- och Nordisk mästare 2017 och vinnare av paddelsträckan i Åre Extreme Challenge (med 6 minuter!) 2016.

Jacob Holst – Personlig tränare och en av Sveriges mest anlitade kajakcoacher. EM-silver som junior i kanotmaraton, ett otal SM-guld, före detta landslagspaddlare i surfski, bästa tiden på paddelsträckan i stafettklass i Åre Extreme Challenge och vunnit Dalslands Kanotmaraton.

 

Danny Hallmén – Mr. Kajakcoachen, Landslagstränare i kanotsprint mot OS 2020, förbundskapten i kanotmaraton, team manager Team Bohus Bergsprängning och tränare på Kanotgymnasiet i Nyköping. Vinnare av paddelsträckan i Åre Extreme Challenge 2014 och 2015, världsrekord i 24 timmar paddelmaskin och bronsmedaljör på EM i Quadrathlon.

 

Boende och mat?
Vi bor i dubbelrum på trestjärnigt hotell ett par hundra meter från stranden med halvpension.

Vad ingår?
– 2st paddelpass varje dag
– Teknikpass i Effektiv Paddelteknik på vattnet
– Träningspass med distans-, tröskel-, snabbhetsträning och bra sparring.
– Personlig teknikcoaching av några av Sveriges vassaste coacher
– Föreläsning i Effektiv Paddelteknik
– Halvpension i dubbelrum
– Hyra av surfski
– Tillgång till våra coacher som svarar på alla frågor
– En grym träningsvecka i trevligt sällskap!

  • Grönt Paddelpass – Det finns möjlighet att under veckan genomgå en examination i Paddelpasset – Nivå Grön under veckan, med en tillkommande administrativ avgift på 150kr.

För vilka?
Lägret tar emot max 16 personer för att hålla en personlig och kvalitativ nivå på lägret. Lägret passar alla slags paddlare som vill utveckla sin padding och paddlat minst en säsong. Vi anpassar våra träningar så att alla nivåer av paddlare kommer få ut mesta möjliga under passen. Vilken sorts kajak du paddlat innan spelar ingen roll, men under lägret utgår vi från paddelteknik med paddlar av wingpaddel-modell. Vi tror att du kanske tränar mot Dalslands Kanotmaraton+, tänkt ställa upp i Åre Extreme Challenge eller vill utveckla din paddling inför surfskisäsongen.

Kan jag ta med min partner eller familj som inte paddlar?
Självklart löser vi det, prisuppgift fås efter förfrågan.

Pris?
10 990 kr inkl. moms (exkl. flyg)

Anmälan?
Intresseanmälan skickas till danny@teambohusberg.se senast 1/12. Efter 1/12 skickas betalningsanvisning med faktura ut på anmälningsavgift på 4000kr vilket ska betalas inom 7 dagar. Resterande belopp faktureras i januari och ska betalas30 dagar före avfärd. Anmälningsavgifterna är ej återbetalningsbara när de betalats. Flyg bokas på egen hand efter 1/12 när lägret bekräftats. (Krävs minst 10 deltagare för att lägret ska bli av).

 

DCIM100GOPROGOPR1003.

DCIM100GOPROGOPR0993.